031 801 996

Želim ponudbo

Garažna vrata

MASIVNA GARAŽNA VRATA

Garažna vrata iz masivnega lesa še vedno usklajujejo videz objekta v kombinaciji z vhodnimi vrati. Torej lahko temu rečemo, da ravno tako, kot vhodna vrata dajejo navzven estetiko in lep dizajn hiši, katere imajo lesena garažna vrata. Večina starejših hiš na katerih so spodnji kletni prostori že obstoječe narave vsebujejo še klasična dvokrilna masivna garažna vrata, katera se odpirajo navzven in se zaustavijo s posebnimi štoparji za vrata. Ker so v praksi običajno stropi nizki se ob obnovi garažnih vrat iz lesa nadomesti z novimi krilnimi vrati, saj zaradi nizkega stropa ni prostora za montažo sekcijskih vrat. Sekcijska vrata nudijo kar nekaj funkcionalnih rešitev, a so v starejših hišah žal izven konteksta zaradi že omenjenega nizkega stropa, mersko nemogoče izvedbe in seveda že obstoječe stvari se ne skladajo z vhodnimi in garažnimi vrati. Po funkciji klasična garažna vrata nudijo vsakodnevno odpiranje, zapiranje vrat na hiter način in hkrati zagotavljajo višjo stopnjo tesnenja, kot lesena dvižna vrata.

Naša ponudba izdelava masivnih vrat po meri zajema:

TESNENJE GARAŽNIH VRAT IN ZAKLEPANJE

Masivna garažna vrata dandanes tesnijo zelo dobro, saj imajo poleg kvalitetnega okovja dvojno tesnenje in tri točkovno zaklepanje z blokado ključavnice iz vidika varnosti. Okovje kot so vratna nasadila so močna in estetsko prekrita s posebnimi pokrivnimi kapami preko nasadil v barvi varnostne kljuke, ki je nameščena na odpirajoče se vratno krilo. Sekundarno vratno krilo lahko odpiramo in blokiramo z zavstavljalci krilnih vrat, ki se od klasičnih razlikujejo po tem, da se odpirajo z ročnim potiskom tačke navzdol in ne z nogo, kot je stara navada.

KLJUKE ZA VHODNA VRATA in LESENA GARAŽNA VRATA

varnostna-garnitura-hoppe

Kjuke za garažna vrata na vsak način morajo biti varnostne, saj je razmak med tro točkovno ključavnico po Slovenskem standardu 92 mm in zato mora biti na krilna vrata nameščena varnostna garnitura in ne klasična kljuka za notranja vrata. Debelina lesenih vrat za garažo znaša 68 mm in trn kljuke nikakor ne sodi zraven od garnitur za notranja vrata. V podjetju Mizarstvo Oblak Boštjan Žiri za garažna vrata uporabljamo v veliki večini kljuke Hoppe v varnostni izvedbi s celim ščitom ali kljuke na dve deljeni rozeti, ki sta fizično ločeni ena od druge. Priporočamo torej varnostno garnituro HOPPE in sicer v obdelavi inox, ki jo podjetje Hoppe označuje kot F69 material za kljuke. Inox material za kljuke pa predvsem zato, ker je le ta material iz nerjaveče pločevine.

Izbira varnostne garniture v primeru naročila garažnih vrat lahko dobite in izberete tukaj: (kljuke za masivna vhodna in garažna vrata)

CILINDRIČNI VLOŽKI KLASIČNI in VARNOSTNI

Vsaka vrata za odklepanje ne potrebujejo samo ključavnice ampak za odklepanje morajo imeti cilindrični vložek. Cilindrični vložki se po sami funkciji bistveno ne razlikujejo, se pa razlikujejo po stopnji varnosti, katera je v primeru vloma lahko bistveno bolj varna od klasičnih cilindričnih vložkov, kateri že iz vidika cene povejo razliko kvalitete. Nizko cenovni cilindrični vložek lahko odpre ali odlomi vsak lomilec, ki se s tem ukvarja. Moramo vedeti, da je več točkovna ključavnica nesmiselna, če ne vgradimo na vrata kvalitetne vratne kljuke in kvaliteten cilindrični vložek. Varnost pri vlomu pomeni za lesena vhodna vrata ali garažna vrata skupno več faktorjev:

  • kvalitetna varnostna garnitura kljuke za vrata (Hoppe z ZA zaščito čez cilinder)
  • kvalitetna 3 točkovna ključavnica (GU Automatik)
  • kvalitetni cilindrični vložek (Kaba, Iseo, Titan…)