031 801 996

Želim ponudbo

Vhodna vrata

LESENA VHODNA VRATA si lahko ogledate tudi tukaj

Modeli vhodnih vrat

 

VHODNA VRATA

Vhodna vrata so čar prav vsakega objekta v katerem živi človek. Lepoto vhoda pa povdarimo z različnimi lesovi, lepimi barvami, kvalitetnimi dodatki in s pravo izbiro modela vrat, ki se ujema s stilom vaših obstoječih zunanjih elementov. Izbira modela vhodnih vrat pa je sledeča: moderna vhodna vrata, klasična lesena vhodna vrata, rustikalna vhodna vrata. Za vse modele pa vgrajujemo kvalitetna nasadila, ki so nastavljiva, različne vrste ključavnic, kljuke proizvajalca Hoppe ter visokokakovostne debeloslojne barvne premaze, ki so dolgoročno obstojni.

IZVEDBE VHODNIH VRAT

Vhodna vrata so lahko enokrilna, dvokrilna , s stransko obsvetlobo ali nadsvetlobo. Stranska obsvetloba je lahko odpirajoča ali pa fiksna z vgrajenim steklom ali polnilom. Lesena vhodna vrata pa so lahko v celoti masivna (smreka, macesen, hrast…) ali pa sendvič izvedbe gladkih kril, ki vsebujejo različne dodatke (alu-les, inox, medenino…) Tesnenje zagotovimo s kvalitetnimi tesnili, zaklepanje pa s tritočkovno ali klasično ključavnico.

CENIK VHODNIH VRAT

Ko izbirate vhodna vrata se morate najprej odločiti kakšen les bi radi imeli, nato je pomemben faktor model vrat, barva in pa vrsto stekla, kljuke. Pri kljukah lahko izbirate med varnostnimi in klasičnimi, barve so pozlačene sijaj, aluminij, inox, siva mat barva… Ceno vrat pa vam pripravimo glede na zgoraj naštete stvari. Za izdelavo ponudbe vhodnih vrat ne pozabite pripisati velikosti zidnih odprtin.

LESENA VHODNA VRATA IZDELANA PO MERI

Izdelujemo enokrilna in dvokrilna vhodna vrata s kovinsko ojačitvijo ali brez. Gladka vhodna vrata imajo običajno imenovano (sendvič konstrukcijo in kovinsko sredico) pri klasičnih vratih pa se uporablja masivne elemente, ki so iz večslojno lepljenih lesov (smreka, jelka, sibirski macesen, meranti, hrast) Prilagajamo se glede na odprtino , ki je za vhodna vrata namenjena, po potrebi izdelamo stransko svetlobo v istem stilu kot krilo ali pa nadsvetlobo nad vrati, ki je lahko s polnilom ali steklom. Po potrebi naredimo vhodna vrata na sistem dvokrilnega odpiranja. Odpiranje stranske svetlobe je lahko fiksno ali pa je narejeno kot odpirajoča se obsvetloba. Cena vhodnih vrat pa zavisi od modela vhodnih vrat in pa vrste masivnega lesa iz katerega so izdelana. Vhodno vratno krilo izdelamo po meri obliko pa prilagodimo želji kupca. Moderni dizajn trenutno vsebuje gladko površino s prečno teksturo lesa in vgrajenimi inox ročaji . Klasični stil vhodnih vrat pa je sestavljen iz zvočno in toplotno izolacijskega polnila v kombinaciji s termopan stekli. Kljuko in pa cilindrične vložke običajno dodamo varnostne izvedbe. Nasadila vhodnih vrat pa so pretežno vidna tri dimenzionalno nastavljiva s okrasnimi pokrivnimi kapicami. Tesnenje vhodnih vrat zagotovimo s kvalitetno montažo in kvalitetnimi prožnimi tesnili. Cenik vhodnih vrat naredimo za vsako stranko, ko se dogovorimo za model vrat, vrsto lesa in pa potrebna dela vključno z lokacijo kjer se objekt nahaja. Za vsa naša vhodna vrata pa vam nudimo demontažo obstoječih in montažo novih vhodnih vrat vključno z dostavo. Kljuke in vse dodatke priskrbimo od proizvajalca Hoppe, Vovko, Kropa.

LESENA GARAŽNA VRATA PO MERI

Poleg izdelave ostalih izdelkov iz lesa v Mizarstvu Oblak Boštjan Žiri izdelujemo tudi lesena garažna vrata po meri v kombinaciji pogleda na lesena vhodna vrata, ki se običajno nahajajo na isti strani hiše ali pa v neposredni bližini. Ker se v veliki meri obnove vrat poslužujemo novih in boljših sistemov adaptiramo in menjamo garažna in vhodna vrata v starejših hišah, blokovskih garažnih hišah ali podobnih stavbah, kje so garažna, vhodna vrata potrebna. Adaptacija garažnih vrat zajema dobavo novih vrat vključno z lesenim podbojem, dostava novih vrat, demontažo starih lesenih garažnih vrat in vgradnjo novih enokrilnih ali dvokrilnih vrat. Vrata se na montaži iz naše strani spravi v funkcijo delovanja, kjer se jih pritrdi s turbo vijaki in zalije s purpensko peno.

Oglejte si slike masivna garažna vrata, ki so izdelana in vgrajena.

Poleg že naštetega se vrata pravilno nastavi in pritrdi vse ključne elemente, kot so: kljuka za vrata, cilindrični vložek, rigel za sekundarna vrata, vratne tačke, morebitne zaključne letvice, če je to potrebno. Glede na željo kupca stara vrata po potrebi odpeljemo. Dotrajana vhodna ali garažna vrata na dan vgradnje pospravimo v celoti in z malenkostnim doplačilom nudimo odvoz vrat na deponijo, kjer se ta ustrezno shranijo oziroma uničijo. Naša dela seveda pomenijo zaključek lesenega dela na objektu, potrebna pa so lahko tudi malarska dela, ki običajno niso predmet naše ponudbe. Naknadno lahko finalna dela okrog novo vgrajenih vrat opravi mojster za pleskanje, vendar v našem primeru ni vedno potrebno. Odvisno je od kvalitete starih ometov in fasade ter od števila sider, ki so fiksirane v starih vratih. Adaptacija vrat marsikoga skrbi zaradi rušenja zidov in poškodb vendar s strokovnimi deli lahko odstranimo dotrajana vrata brez posebnih poškodb.

DEMONTAŽA STARIH VHODNIH ali GARAŽNIH VRAT

Ker je v veliki večini naših primerov skrb lastnikov dotrajanih vrat največja zaradi odstranjevanja vrat, smo se odločili da na to temo nekaj stavkov tudi napišemo. Masivna vhodna vrata, ki so vgrajena v stene vaše hiše, žal niso primerne za adaptacijo vrat, pri katerih bi uporabili stare podboje, pa čeprav je v velikih primerih les vgrajenega podboja zdrav in nepoškodovan. Veliko ljudi me kliče in pravi »zakaj bi menjali podboj, če pa je še čisto dober, porušilo se bo pol zidu v kolikor ga bomo demontirali« , seveda je skrb popolnoma nepotrebna. Stare podboje se vedno pobira iz zidov, ne samo zaradi dotrajanosti ampak zaradi detajlov, ki niso v skladu z novimi vrati. Dejstvo je da so bile vhodna vrata izdelana od: Lip-bled, Jelovica in podobni včasih čisto drugačna, kot sedaj, podboj recimo je debeline 44 mm  med tem ko je sedaj 68 mm ali več in verjemite, da se na take sisteme vratnega krila debeline 68 mm ne da namestiti drugače, kot da se stare dotrajane podboje odstrani. To je edina rešitev za res kvalitetno vgradnjo novih vrat. Druga težava je prilagoditev tesnil na novo vratno krilo, praktično nemogoče, saj se v splošni praksi lesarstva uporablja metoda nameščanja tesnil na vrata tako, da eno tesnilo vrezkamo in vgradimo v vratno krilo, enega ali dva pa v sam podboj in v pretankih podbojih to nikakor ni mogoče. Tretja težava pri adaptaciji vrat pa se pojavi v samih ravninah predhodno vgrajenega podboja, vrata morajo biti postavljena (žargonsko v vaser vago) brez tega žal ne gre, če hočemo na novo montirati lesena vhodna vrata ali pa masivna garažna vrata. Tesnenje vrat iz vidika zvoka in toplotne izolacije lahko dosegamo samo s pravilno vgradnjo vrat, če bi hoteli obdržati stari podboj pozicije postavitve ne moremo premikati, žal pa je praksa pokazala v 90 % primerov slabe vgradnje vrat, saj včasih ni bilo tesnil v podbojih in ni bilo takšnih pripomočkov, orodja za montažo vrat, kot je v sodobnem času.

POTEK ODSTRANITVE DOTRAJANIH VRAT HIŠE

Glede na to, da smo v grobem pojasnili določene poglede pa poglejmo še kako odstraniti stare podboje vrat, v našem primeru se že na izmerah vhodnih ali garažnih vrat lotimo temeljitega ogleda sistema vgradnje starih vrat. Glede na dolgoletno prakso kar hitro ugotovimo sistem pritrjevanja, saj praksa dela mojstra in na veliko kilometrine vidimo za omete še preden se lotimo odstranitve podbojev. V velikih primerih poleg našega znanja to vedo sami lastniki, saj so včasih bili pri gradnji hiše in vgradnji vrat večkrat zraven in se spomnijo kako so vgrajena. V vsakem primeru moramo onemogočiti sidrišča vrat, kot prvo delo, nadaljujemo z obrezom malte, silikona ali beleža, ki je do podboja zaključen, na to pa se lotimo razrezovanja dotrajanih podbojev. S posebnimi žagami večkrat prerežemo vratni podboj in ga počasi pričnemo iz zidne odprtine odstranjevati, tako počasi in postopoma pobiramo kose lesa iz ometanega zida. Ko vse to podelamo, vratno odprtino očistimo in pričnemo  z vgradnjo novih vrat. Po končani montaži vrat v določenih primerih okrog notranjih delov zaključimo podboj do zida z narejenimi zaključnimi letvicami, določene podboje se obdela malarsko naknadno. Zunanji fasadni del običajno ni poškodovan, ker so vsa naša vrata izdelana po meri pa je izdelek vgrajen v zidove mersko prilagojen do mm natančno in se morebitna reža zapolni z akrilnimi silikoni. Sama menjava vrat tako ne zahteva dodatnih stroškov in dodatnih mojstrov na adaptirani hiši.

VZDRŽEVANJE VHODNIH VRAT

Zaščitni sloj vhodnih vrat je narejen na osnovi vodnih premazov, ki so debeloslojni, obstojni na vremenske vplive. Njihova doba je garantirana med 10 let brez dodatnega vzdrževanja  in do  15 let v kolikor se sloj laka premazuje z mazili, ki jih nudi proizvajalec. Prednost debelejših slojev narejenih na vodni osnovi je prožnost materiala, ki se ob delovanju lesa prilagaja. Sloj laka pa se z UV sončnimi žarki tanjša in ga je zato po cca desetih letih potrebno obnoviti.

KLJUKE ZA VHODNA VRATA

Naša ponudba vrat poleg izdelave vključuje dobavo vratnih kljuk proizvajalca HOPPE. Kljuke izvirajo iz italjanskega trga s tradicijo kakovosti. Za vhodna vrata uporabljamo predvsem varnostne garniture z enojnim ščitom ali pa kljuke na deljene rozete. Pri vhodnih vratih moramo paziti predvsem na obliko kljuk in razmak med cilindrom in sredinskim delom trna kljuke za vrata. Pomemben faktor za nakup kljuke temelji na robustnosti, vratne kljuke morajo biti močne, saj odpiranje krila lahko postane trše in hkrati obremenitev postane posledično večja. Izbiro kljuk za vhodna vrata nudimo na naši sekundarni spletni strani, kjer je slikovno predstavljeno veliko modelov kljuk in različnih obdelav, ki jih podjetje Hoppe ponuja.

Kakšne kljuke in varnostne garniture uporabljamo za zunanjost

Na vsak način so za zunanjo uporabo bolj kakovostne kljuke ali držala za vrata iz inox materiala. Držala so tako odporna na udarce in zunanje vplive, ki so med letom še kako različni. Zgornja povezava predstavlja slikovno obliko modelov, za bolj podrobne informacije o barvah  in dimenzijah pa se obrnite direktno na podjetje Mizarstva Oblak Boštjan in ponudili bomo vse informacije o nakupu kljuk, ki jih za vaša nova vrata potrebujete. Vse varnostne garniture v ozadju nudijo certifikate, ki dokazujejo kvaliteto proizvajalca iz vidika funkcionalnosti kakor tudi lomu cilindričnega vložka. Vse varnosten kljuke nudijo standardne izvrtine za vhodna in notranja vrata. Tako je dolžina pritrdilnih vijakov prilagojena za debelino vratnega krila 68 mm, v kolikor imate pasivna vhodna vrata pomeni debelejše krilo in posledično je potrebno priskrbeti daljše vijake za garnituro.

Montaža in pritrjevanje kljuke

poteka s posebno maso hoppe, ki jo mizarji pridobimo ob večjem številu izdobave vratnih kljuk, strankam odsvetujemo lastno montažo, saj z nepravilno montažo kljuke lahko uničite vrata in s tem naredite veliko škodo izdelku. Vratne kljuke montiramo s posebno tehniko zato pravilne izvrtine vrat vplivajo na funkcijo delovanja kljuke. Večina primerov dobre prakse temelji na sistemu izdelave vhodnih vrat in vgradnje okovja na tri točkovne ključavnice za kvalitetno tesnenje in zapiranje vratnega krila. Vhodna vrata tako postanejo protivlomna in kot celostna podoba skrbi za vrhunsko kvaliteto v ponudbi lesenih vrat. Lesena vhodna vrata izdelamo unikatna po meri, prednost izdelave po naročilu dosegamo s prilagodljivimi okovji za vrata in po želji narejenimi oblikami.

Kaj pomeni ZA zaščita za cilindrični vložek

Kljuke hoppe dodatno nudijo varnostno zaščito čez cilinder, le ta še dodatno preprečuje poškodbo cilindričnega vložka montiranega v vrata, obstajata dve možnosti zaščitnih rozet in sicer prva cenejša nudi izvrtino za cilindrični vložek in pri tem cilinder vidimo, saj je poravnan z rozeto, druga možnost ima ZA zaščito čez varnostno rozeto, ta pa cilinder v vratih prekrije in s tem še dodatno zavaruje lom cilindričnega mehanizma. Vlomilec tako ne more prijeti vložka in ga posledično ne more deformirati in vdreti v hišo.