031 801 996

Želim ponudbo

Postelje

Masivna postelja za popoln počitek, naj bo udobje za vas na prvem mestu…

Koliko živite kakovostno je odvisno od veliko dejavnikov življenja, spanje pa je še kako pomembno za vašo zbranost in funkcijo prihodnjega dneva. Postelja je za spanje še kako pomembna, v njej preživimo skoraj da pol življenja, seveda eni več drugi manj, bistvo kvalitetne postelje temelji na: udobnem spancu in spočitem jutru. Postelje Oblak Boštjan nudijo vrhunski spanec in masivnost vseh posteljnih delov katere obremenjujemo preko cele noči. Kakovost postelje je lahko dosegati le s pravimi materiali, masivna postelja je trdna postelja in masivno dno postelje ponuja poleg dobre trdnosti tudi zračnost jogija. To je še kako pomembno saj cirkulacija zraka med spanjem mora biti zagotovljena, ta vrsta dela zagotavlja daljšo življenjsko dobo jogija in preprečuje nastajanje plesni v postelji. Zelo pomembno je dihanje postelje, če naredimo posteljo zaprto do tal, s tem cirkulacijo zraka zaustavimo in tak sistem izdelave postelje mora biti narejen pravilno in kljub zaprtemu delu postelje moramo zagotoviti čim večje kroženje zraka.

Ponudba postelj nudi sledeče sestave in možnosti:

  • francoska postelja (odprta ali zaprta)
  • zakonska postelja (lahko s pripadajočimi nočnimi omarami)
  • masivna enojna postelja (namenjena za spanje ene osebe)
  • pograd ali etažna postelja
  • klasična postelja zaprta do tal (postelja s predali ali brez predala, odprta ali zaprta
  • moderne lesene postelje (nizke postelje postavljene na tla)

Poleg naštetih sestavov nudimo višje postelje, katere omogočajo lažje vstajanje zaradi njenih lastnosti. Velikost postelje pogojuje mera jogija, trenutno na trgu obstaja velika izbira jogijev za to pred nakupom ali naročilom za izdelavo najprej poskrbite za nakup vzmetnice. Mersko tako lahko prilagodimo posteljo na standardno višino ali po želji, pri katerem pa ne smemo zanemariti pozicije posteljnih stranic. Stranica postelje mora biti nižja od vzmetnice za najmanj 8 cm. Ko se dvignete iz postelje in sedite na robu, nikakor ne smete čutiti stranice postelje, katera bi vas ovirala pri sedenju.

Vzglavje postelje

Postelja ima sama po sebi lahko višje ali nižje vzglavje, ali pa ga celo nima. Človeške navade se tukaj zelo razlikujejo zato je postelja po meri iz lesa boljša od industrijske. V primeru naročila lahko določate vse karakteristike, ki so za vas pomembne, le tako je udobje spanja lahko popolno.

Vznožje postelje

Kakor je pomembna pozicija vzglavja za posteljo je pomembno vznožje. Vznožje postelje velja kot dvignjena lesena stranica, katera tudi tukaj lahko je ali pa je ni. Spet je prisotno upoštevanje kupca, kateri uporablja posteljo. Tukaj ni na prvem mestu le želja, ampak prevladuje dizajn postelje. Moderna postelja brez vzglavja ne more imeti dvignjenega vznožja, saj marsikdo ne bi vedel kje so človeške noge pri spanju. Veliki ljudje v naši praksi spijo brez dvignjenega vznožja, sami pravijo, da med spanjem zaradi prekratke vzmetnice noge položijo čez vznožje, kar pa ni ravno najbolje iz vidika kvalitete spanja. Naš nasvet za izdelavo postelje je: POSTELJA PO MERI, kjer velikost ljudi ni pomembna, teža tudi ne, pomembno je le, da se odločite za unikatno posteljo in se pri tem vzmetnica naredi ravno tako po naročilu. Dandanes dobimo na trgu veliko stvari, cena postelje ni pretirana glede na čas življenjske dobe. Kvalitetne postelje zdržijo vrsto let in tako lahko rečemo, da se jo prej naveličamo kot je uničena.

Cena postelje

Tako kot velja za vse mizarske izdelke je cenik postelj težko narediti. Unikatne postelje cena ni odvisna le od materialov ampak je več zgoraj omenjenih dejavnikov kateri določajo cene postelje. Poleg zakonske postelje lahko dokupite tudi nočne omarice ali namenske poličke za odlaganje, cena seveda malo poskoči, funkcija za vašo uporabo tako ostane zares popolna. Včasih ob nakupu postelje svetujemo, da ni pomembna samo cena, ampak je potrebno naročiti izdelek katerega boste uporabljali dolgo dobo, cene lesene postelje čez čas pozabite, med zares udobnim spanjem. Seveda čedalje bolj velja pravilo za vsak nakup, da poceni lahko postane najdražje.